martes, 15 de marzo de 2011

COM ESTALVIAR AIGUA

1. Tanque l'aixeta quan es llave les dents. Llave els vegetals en un tassó i no davall de l'aixeta oberta.Tanca l'aixeta al llavar-te les dents o afaitar-te, pots estalviar fins a 10 litres.
2. Mantinga una gerra d'aigua en la nevera perquè no haja de deixar oberta l'aixeta fins a deixar que l'aigua es refrede.
3.No utilitze el vàter per a desfer-se d'objectes que han de tirar-se en el fem.
4.Una dutxa pot utilitzar més aigua que una banyera però només fins a un cert punt. L'ideal és que s'utilitze una dutxa normal i no a pressió i gaste només cinc minuts en ella. Dutxa't en compte de banyar-te, estalviaràs 150 litres.
5.Utilitze tot l'espai en la seua llavadora quan l'encenga, així es requeriran menys cicles per setmana. També estiga conscient que la majoria de les funcions que requerixen mitja càrrega són ineficients pel fet que utilitzen més de la mitat de l'aigua requerida per a una càrrega completa.
6.Igualment, si té un llavaplats, només utilitze-ho quan tinga suficients vaixelles que ocupen tota la seua capacitat. No rente els plats davall l'aixeta abans, ja que els llavaplats estan dissenyats per a desfer-se del greix dels plats, tasses i coberts.
7.Després de llavar plats a mà, pot utilitzar eixa aigua bruta per a emprar-la en el jardí.
8.Regue el jardí durant la nit per a minimitzar l'evaporació.
9.Col·loca dos botelles plenes dins de la cisterna i estalviaràs de 2 a 4 litres cada vegada que la uses.
10.Tria plantes autòctones per al teu jardí i testos, consumixen menys aigua i donen molt menys treball que les plantes exòtiques, a més atrauen a palometes i no exigixen l'ús de productes químics per al seu manteniment.